نابینایان خراسان شمالی: از امور رفاهی و فرهنگی سهم ناچیزی داریم

ساخت وبلاگ

 نابینایان خراسان شمالی: از امور رفاهی و فرهنگی سهم ناچیزی داریم

بجنورد- ایرنا- شماری از نابینایان خراسان شمالی مناسب سازی نشدن اماکن عمومی، پیاده روها و خیابان ها، مشکلات تحصیل، اشتغال و ازدواج، نبود فضاهای ورزشی و تفریحی را از مسائل عمده خود عنوان کردند.

 

به گزارش ایرنا، آنان با اشاره به وضعیت موجود رفت و آمد، استفاده از خدمات عمومی، استفاده از فضاهای تفریحی، فرهنگی و ورزشی و نیز فقدان وسایل کمک توانبخشی را از دیگر مشکلاتی می دانند که این قشر با آن دست به گریبانند.
عملیات های عمرانی، کنده کاری های پی درپی، پستی و بلندی ها، چراغ های عابری که پس از گذشت سال ها هنوز صدایی از آنها به گوش نمی رسد، تقاطع هایی که هیچ نشانی ندارند، جوی های روباز و... مجال آسوده زیستن را از نابینایان گرفته است و متاسفانه هنوز شاهد نابینایی مسئولان بر این مشکلات و معضلات هستیم.
یکی از نابینایان در خصوص مشکلات این قشر می گوید: نابینایان مشکلات را با چشم دل می بینند و این بسیار سخت تر از دیدن با چشم است زیرا آنها معضلات، نامهربانی ها و کم کاری ها را لمس می کنند و بی شک تاثیرگذاری احساس و لمس و درک معضلی بسیار بیشتر از دیدن آن است.
'
ع د ' در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: هنوز بعد از گذشت سالها ما در زمان کنکور با مشکلات زیادی روبه رو هستیم، با آنکه برای حضور رابط هماهنگی ها صورت گرفته اما بازهم روز کنکور فشارهای روانی زیادی به نابینایان وارد می شود، رابط نیامده، فضای جدایی برای آنها درنظر گرفته نشده، تذکر مراقبان برای صحبت نکردن و آهسته سئوال را خواندن همه افکار نابینا را به هم می ریزد.
وی گفت: نابینا با همت و عزم مضاعفی خود را برای حضور در دانشگاه آماده می کند، مددکار همه تلاش خود را می کند تا این انگیزه را در او به وجود آورد اما متاسفم که لحظات آخر به علت بی توجهی مسئولان به این قشر اکثرا دچار استرس های شدید، بهم خوردن تمرکز و اعصاب و روان شده و بعضا جلسه کنکور را ترک می کنند.
یکی دیگر از نابینایان اشتغال را بزرگترین معضل این قشر دانست و گفت: با سعی و تلاش و همت فرد نابینا با انگیزه وارد دانشگاه می شود اما وقتی که درسش تمام می شود تنها بازار کاری که برایش شاید فراهم شود اپراتوری است.
'
ن د ' اظهار کرد: مشکل اشتغال یکی دیگر از مشکلات اساسی و چالشی است که در دهه اخیر افراد نابینای تحصیل کرده با آن مواجه هستند و با آنکه نابینایان به طور چشمگیری تحصیلات عالی کسب کرده اند ولی متاسفانه شغل مناسب با وضعیت آنان در اختیارشان قرار نمی گیرد، به طوری که بعضی از این افراد با مدارج عالی مجبور به کار در شغل های غیرمرتبط شده اند.
یکی دیگر از نابینایان می گوید: بسیاری از افسردگی ها و دوری از خودباوری ها در میان نابینایان را بی توجهی ها به این قشر و رفتار دور از فرهگ نامناسب مردم با آنها رقم می زند زیرا که آنها قشری بسیار حساس، زودرنج و آسیب پذیر هستند اما متاسفانه هنوز جایگاه مناسبی در جامعه ندارند و در نهایت امر جامعه فقط به آنها ترحم و به عنوان قشری ناتوان و ضعیف نگاه می کند.
وی که حاضر به ذکر نام خود نیست می گوید: باید نگاه ها به افراد نابینا و به کل معلولان تغییر کند، باید توانمندی های آنها بیشتر از نقص عضوشان به چشم آید و در این میان رسانه، مطبوعات و اصحاب خبر نیز نقشی مهم و موثر دارند.
یک نابینای دیگر نامناسب بودن اماکن و معابر عمومی برای نابینایان را از مشکلات اصلی این قشر عنوان کرد و گفت: کافی است یک روز چشمان خود را ببندید و عرض یک خیابان را طی کنید تا وضعیت نامناسب معابر را دریابید.
ˈ
م .ص که دانشجو نیز هست نخستین نیاز نابینایان را مناسب سازی محیط برای حضور مستقل آنان در اجتماع دانست و از بی توجهی نسبت به مناسب سازی کوچه ها و خیابان ها انتقاد کرد.
وی همچنین به نبود امکان استفاده از منابع علمی برای نابینایان و دسترسی به کتب مرجع و سایر موارد برای به دست آوردن اطلاعات اشاره کرد و گفت: میزان دسترسی این قشر به خدمات فرهنگی از این دست چندان مناسب نیست.
معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی خراسان شمالی گفت: هم اکنون هزار و 771 نابینا خانم و آقا تحت پوشش سازمان بهزیستی در استان هستند.
زهرا براتی در گفت و گو با ایرنا با اشاره به خدمات سازمان بهزیستی به نابینایان اظهار کرد: اقلام توانبخشی، عصا، ساعت گویا، شهریه دانشجویی، هزینه درمان، هزینه دانش آموزی، کمک های موردی و ... از جمله خدماتی ارائه شده از سوی سازمان بهزیستی به نابینایان است.
وی مناسب نبودن معابر را یکی از مشکلاتی بیان کرد که همواره معلولان از آن گلایه دارند و گفت: مناسب سازی شهری یعنی فراهم کردن شرایط مناسب برای عبور و مرور و محیطی بدون مانع برای معلولان، جانبازان، سالمندان و یا انسان هایی که به نحوی دچار محدودیت هستند.
براتی نبود کتابخانه گویا مختص نابینایان در استان و عدم فرهنگ سازی در خصوص نابینایان و نگاه ترحم آمیز به این قشر را از دیگر مشکلاتی عنوان کرد که که نابینایان این استان همواره از آن گلایه مند هستند.
خراسان شمالی 936 هزار نفر جمعیت دارد.
7186/ 6042
گزارش از: فاطمه مقدسی باجگیران** انتشار دهنده: سید حسین قدسی

 

خبر...
ما را در سایت خبر دنبال می کنید

برچسب : نابینایان خراسان شمالی, نویسنده : mfm-newsa بازدید : 160 تاريخ : شنبه 24 مهر 1395 ساعت: 15:52