باستان شناسان چینی تپه ارگ نادری شیروان را کاوش می کنند

ساخت وبلاگ

باستان شناسان چینی تپه ارگ نادری شیروان را کاوش می کنند

شیروان- ایرنا- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی گفت: یک گروه چینی متشکل از باستان شناسان این کشور آبان ماه امسال برای گمانه زنی تپه ارگ نادری شیروان به این شهرستان سفر می کنند.

 

آدینه محمد سویدانلویی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا و با بیان اینکه این گروه متشکل از 8 نفر است، اظهار کرد: قرار بود این گروه زودتر به استان سفر کند که این امر برای برنامه ریزی بهتر به تعویق افتاد.
وی با بیان اینکه تپه ارگ نادری قدمتی هفت هزار ساله دارد گفت: این اثر تاریخی ظرفیت خوبی برای شهرستان است زیرا که تپه ارگ نادری یکی از مهم ترین استقرارگاه های هفت هزار ساله بشر در خطه شمال خراسان محسوب می شود.
سویدانلویی افزود: تپه تاریخی ارگ نادری در بخش جنوبی شهر امروزی شیروان و در حاشیه مسیر اصلی استان های شمالی کشور به مشهد مقدس واقع است که به شماره 703 در سازمان ملی حفاظت آثار باستانی ایران ثبت شده است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی در خصوص اعتبارات تپه ارگ نادری شیروان در سال جاری گفت: امسال برای این اثر تاریخی در شیروان اعتباراتی از محل ملی پیش بینی شده است.
تپه تاریخی ارگ نادری شیروان نه تنها در استان مهم است که از مهم ترین آثار تاریخی کشور است و محل شکل گیری اولین جوامع روستایی بوده و هویت شهری شیروان با شکل گیری یک جامعه روستایی کوچک در هفت هزار سال قبل شکل گرفته است.
در دوران صفوی ارگ و بارویی در اطراف تپه شکل گرفته بود که آنرا به یکی از مناطق حاکم نشین کردهای زعفرانلویی تبدیل کرده بود و مرمت آن می تواند گردشگران بسیاری را به خود جذب کند.
کارشناسان میراث فرهنگی با توجه به گمانه زنی های انجام گرفته بر روی این تپه در سال های 89 و 90 معتقدند: این گمانه زنی ها هویت شهری شیروان را سه هزار سال عقب تر می برد.
جعفری به موانع پیش روی آزادسازی محدوده این محوطه تاریخی اشاره کرد و گفت: تنها راه چاره تبدیل این اثر به سایت موزه و گردشگری است که در این مسیر باید ساخت و سازهای اطراف آن ممنوع و فعالیت های کشاورزی در اطراف آن محدود شود تا به اثر آسیبی نرسد
وی گفت: که اقداماتی در این خصوص صورت گرفته و 200 میلیون ریال تنها برای فنس کشی پیرامون این تپه هزینه شده است.
تاکنون 55 اثر تاریخی در شهرستان 157 هزار نفری شیروان که به عنوان دومین شهر پرجمعیت خراسان شمالی در 60 کیلومتری شرق بجنورد قرار دارد در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
7186/ 6042

 

خبر...
ما را در سایت خبر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mfm-newsa بازدید : 130 تاريخ : سه شنبه 16 شهريور 1395 ساعت: 6:14